fredag 4 december 2015

Lucka 4, eller om män var kvinnor på slottsbalen

På söndag är det dags igen, självständighetsbalen. Och löpsedlarna därefter. Vem var snyggast? Vem hade mest vågade klänningen? Vem bar vad? När jag säger detta så tänker 112 % av alla på de kvinnliga gästerna. Det går liksom inte att föreställa sig att det endast skulle vara bilder på män i kvällspressen.
Förutom Yle X3M. Detta är ett av de roligaste sakerna jag sett på länge och sett det minst 10 ggr redan idag (ni får klicka på länken och scrolla ner till videon, det är värt det lovar):

http://svenska.yle.fi/artikel/2015/12/03/om-man-var-kvinnor-pa-slottsbalen

Min kollega har varit inbjuden till denna baluns två gånger. Under båda gångerna påpekade pressen som det aldra viktigaste vara hennes djupringade, dvs vågade klänning istället för varför hon var inbjuden. Kollega som för övrigt nu under hösten fick ett hederspris av UEFA för att främja den finska damfotbollen i Finland. Inte den minsta lilla notisen i pressen (råkade vara i Finland då) om detta, till skillnad om det hade varit Litmanen eller Hyypiä eller allt vad de heter. Trots att damfotbollen varit mycket mycket mer framgångsrik både i Finland och Sverige.

Förståss väntar jag dock fortfarande på en inbjudan till slotsbalet. Kommer högst sannolikt då att gå klädd i en polo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar