torsdag 9 augusti 2012

Dålig stämning


Snygga glajjor! Btw så har denhär mannen av någon skum anledning fått folkets förtroende och representerar mig och resten av folket i Finland 

I sommar har jag varit på ovanligt dåligt humör. Riktig känkkäränkkä vissa dagar. Orsaken till detta har ju förståss varit vädret.

Men, för att inte vara den som är den som bidrar till dålig stämning har jag lärt mig att behärska det negativa och se det positiva. Har ju faktiskt akademiska poäng just i  Happiness så får försöka tillämpa det i praktiken. För det finns faktiskt saker att vara glad för, även denna sommar. I sann Hakuna Matata filosofi tänker jag rada upp saker man faktiskt får vara glad för:

- Ljuset. Oavsett om det är kallt eller varmt så gör inte de ljusa sommarnätterna en besviken. Vad gör väl det om man då denna sommar får sitta innomhus och beskåda det vackra ljuset. Och det är det fanimej inget lågtryck som kan ta det ifrån.

- Har ingen vetenskaplig statistik på detta så det är väldigt ovetenskaplig fakta men antar att våldtäckterna, ungdomsfylleri, drunkningar har varit färre denna sommar jämfört med t.ex. förra sommaren.

- Man har något att smalltalka om, med både bekanta och obekanta. Det finns nog ingen där avsaknad av sommarvärmet har gått förbi och där ingen skulle ha något att säga om.

- Det finns garanterat, fler, som t.ex. eh, mer svamp i skogarna...?

Än sen om man just detta år fick gå med strumpbyxor istället för bara ben eller på terassen fick dricka Irish Coffey inlirad i en filt istället för rosé på klipporna. Än sen eftersom det ändå finns andra saker att vara glad för (och speciellt för mig som ändå fått spendera 2 av sommarveckorna i sydligare breddgrader). Det är t.ex. kanske inte direkt så att människorna i Syrien är på dåligt humör just pga vädret just nu. Så nu är det slut med gnällandet och på med de positiva glasögonen (fast inte Mikko Alatalos) illakvickt! Augustus är ju kommen!

Dessutom är ju detta också ganska så najs:

Om jag hade en balkong är jag ganska övertygad att det skulle vara ganska liknande, med en träkloss som bänk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar