lördag 11 augusti 2012

Dessa s.k. debatter




KAN INTE låta bli att på något konstigt sätt tycka det är lite lustigt med hur way out wests beslut om att inte servera kött på festivalen har upprört så många och vilken kalabalik det har lett till. Brott mot mänskliga rättigheter, rasism och kränkt har användts i denna s.k. debatt.

Jag ska säga er vad mänskliga rättigheter är.  Det är t.ex. rätten till mat. Det är INTE att ha rätt till att äta kött under de 3 eller 4 dagarna som festivalen tar form, dessutom innanför festivalens område. Det är ju inte ens så att hela Göteborg plötsligt skulle vara rensad ut av kött. Jag tror inte att de som tog beslutet hade någonsin en tanke om att detta skulle kränka någon. Inte heller att det skulle vara någon smart PR -kupp. Det handlar endast om att de tar sitt ansvar gällande klimatpåverkan och anser att den största klimatpåverkan kommer från just mat. Vill inte ens säga att det var ett modigt beslut, för det borde inte behöva vara modigt att våga ha en köttfri festival. Men bra jobbat i alla fall!

Tycker kommentaren som denna säger en hel del om folks idioti:

"Vi i Svergie värnar om mångfalden. Ta bort kött och fisk ger ingen mångfald, bara enfald. Men vegetarianer kanske strävar efter enfald?"

Jag tycker inte heller att det ens är något att diskutera. Lika jävla värdelöst att diskutera ur ett människorätts-  och demokratiperspektiv som TV-eken (därav bilden) som väckte sådan hulabaloo hos östermalmspensionärerna förra hösten.

Skärp er, Vita Kränkta Män (och andra)!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar